Verschijnselen burn out

Verschijnselen burn out

Een burn-out krijg je niet van de ene dag op de andere. De ziekte heeft een sluipend karakter en werkt langzaam maar zeker in op uw gezondheid. Dit langzame en sluipend karakter is een van de reden waarom veel mensen niet beseffen dat ze aan het “opbranden” zijn. Daarom is het belangrijk om de belangrijkste burn-out verschijnselen te kennen en tijdig te herkennen.

Verschijnselen burn outAlgemene verschijnselen burn out.

Laten we beginnen met enkele algemene burn-out symptomen die gemeenschappelijk zijn voor iedereen. Deze verschijnselen burn out omvatten: Emotionele en fysieke uitputting: u voelt zich versleten, u hebt geen energie, u voelt zich leeg en oververmoeid

Vaak gaat u zich negatief of ongepast gedragen tegenover uw familieleden of collega’s. Uw gevoel van idealisme verdwijnt en u raakt veel sneller geïrriteerd door mensen en situaties. U ervaart een verminderde productiviteit op het werk en bent ook nooit meer tevreden met wat u gedaan heeft.

U ontloopt verantwoordelijkheden en uw stressbestendigheid is aanzienlijk verminderd.

Specifieke verschijnselen burn out.

Het is even belangrijk te weten welke specifieke burn-out symptomen kunnen zijn die verschillen per individu. U. De symptomen kunnen we opdelen in vier groepen: Fysieke Symptomen: Een aantal van de meer algemene fysieke symptomen van burn-out zijn fysieke vermoeidheid, zonder oorzaak, slechte nachtrust, spierspanningsklachten, gewichtsverlies of gewichtstoename, paniekaanvallen, opflakkeren van al bestaande medische klachten zoals hoge bloeddruk, maagpijn, migraine.

Gedragssymptomen kunnen zijn: verlies van creativiteit, overrompeling van gaan werken, meer alcohol en drugsgebruik, escapist gedrag en verlies van emotionele controle.

Verschijnselen burn out

Gedragssymptomen:

Gevoelens van nutteloosheid, negativiteit, het zoeken van uitvluchten om iets niet te doen, isolerend gedrag.

Interpersoonlijke Symptomen:

Een deel van de interpersoonlijke verschijnselen van burn-out kunnen zich volgens Openbaringen.com, een prachtige spirituele weblog, uiten in gestegen echtelijke conflicten, verlies van vertrouwen, afzondering van de familie en een sterk verminderde belangstelling voor intimiteit of seks met uw partner.

Verschijnselen burn out, vroegtijdig herkennen.

Het is een hele lijst, maar misschien is het eerste en belangrijkste signaal de opkomende stress. Als u dit als een vroegtijdig signaal voor een burn-out erkent en laat behandelen zal de sluipende ziekmaker, die een burn-out is, misschien ophouden met zijn werk.