Burn out symptomen

De term burn out is beeldspraak:

Men heeft men het gevoel ‘opgebrand’ te zijn door een teveel aan werkstress. Je hebt totaal geen energie en inspiratie meer om je werk te doen vanwege extreme uitputting, cynisme ten aanzien van het werk of de betrokken mensen en mogelijk een gebrek aan zelfvertrouwen.

Vooral mensen die een plichtsgetrouw karakter hebben en mogelijk een biochemische aanleg hebben, zijn gevoelig voor burn out symptomen.

Burn out symptomen

Je begint iedere dag bij het opstaan met moeheid en kijkt met grote tegenzin naar je werk of collega’s. Je moet teveel werkzaamheden in korte tijd afkrijgen en hebt het gevoel te falen. Psychische klachten zoals gespannenheid en somberheid en lichamelijke klachten zoals spierpijn en hoofdpijn zijn het gevolg.

burn-out symptomen

Chronisch

Bij een burn out gaat het om chronische vermoeidheid en overspannenheid die jaren kan duren. Bij een gewone overspannenheid gaat het meer om een kwestie van enkele weken. Bij burn out symptomen spreek je dus van een ernstige overspannenheid en kun je op alle gebieden – sociaal en beroepsmatig – niet meer normaal functioneren.

Oorzaken van burn out symptomen

Burn out symptomen worden veroorzaakt door teveel aan inspanning, tekort aan herstel en te weinig plezier in het werk.